Stockholm

Ungdomssektionen träffas hos SPES i Stockholm på Polhemsgatan 34 (samtidigt med Öppen Träffpunkt men i ett annat rum) onsdagar udda veckor kl. 18.00 – 20.00. Alla som är mellan 18 och 35 år och som mist någon genom suicid är varmt välkomna.

Läs mer:  SPES i Stockholm

Kontaktpersoner:

Linnéa Ögren
E-post: linnea.ogren@spes.se
Telefonnummer: 070 092 02 72

Björn Eklund
E-post: bjorn.eklund@spes.se
Telefonnummer: 070 713 76 40

 

 

 

 

 

 

Var träffas vi?

Vi träffas i ett rum hos SPES i Stockholm, Polhemsgatan 34 

Hur går ett möte till?

Någon öppnar dörren för dig, du kommer in och sätter dig där du känner dig bekväm. Ibland kommer vi att vara många, andra gånger är vi bara ett par stycken. Det finns alltid en samtalsledare på plats som tar emot och hälsar välkommen. Därefter startar mötet med att var och en får berätta det som just då finns i tankarna och i hjärtat. Oftast är det samtalsledaren som inleder. Vill du bara lyssna och sitta tyst är även det helt ok. Därefter följer ett öppet samtal om erfarenheter, tankar eller känslor och vi pratar vidare om saker som dyker upp där och då. Vi lyssnar på varandra, stöttar och finns för varandra i sorgen efter våra kära, i saknaden efter dem, men även i kärleken till dem och i glädjen över att ha fått ha dem så länge de levde med oss.

Här är det ok att gråta högt och okontrollerat. Här är det ok att vara tyst och introvert. Här är det ok att prata om sin sorg. Mötet avslutas med att någon av samtalsledarna tackar alla som deltagit och ber dig hitta en tanke som dykt upp som kan vara hjälp fram till nästa möte. En tanke som kan föra dig framåt ännu en dag, som kan hjälpa dig minnas det goda. Det fina. Vi sitter stilla i tystnad en kort stund och när man känner sig redo kan man gå.

Finns behov av att sitta kvar en stund och ta upp något mer avskilt kan vi självklart göra det. Träffarna pågår i cirka två timmar men man stannar bara så länge man vill.

Att komma till sitt första möte är ibland nervöst. Därför är det viktigt att veta att bakom dörren sitter andra som förlorat någon närstående, andra som kommer att befinna sig på olika platser i sin sorgeprocess, och de kommer att förstå vad du går igenom. Några är kanske helt nydrabbade, andra har levt flera år utan den de mist. Oavsett var i din sorg du befinner dig kan du komma till oss och möta andra som förstår. Ju fler vi är, ju bättre stöd kan vi ge och få av varandra.

Vilka är samtalsledarna?

Samtalsledarna har själva förlorat en familjemedlem i självmord. De har bearbetat sin sorg och beslutat att finnas till för andra drabbade. Deras engagemang och utbildning inom SPES har pågått olika länge och ser olika ut. Det är viktigt att du vet att SPES Ungdom erbjuder medmänskligt stöd, men ingen professionell hjälp. Vi kan däremot ge förslag på var du skulle kunna vända dig om du tror att du behöver tala med psykolog, kurator, diakon eller motsvarande.

Varmt välkommen!


SPES i Stockholm ordnar Syskonträffar. Torsdagar jämna veckor är du som har mist ett syskon, välkommen att träffa andra i just samma situation som du.

Det spelar ingen roll hur gammal du är eller hur länge sen det var du miste en syster eller bror. Denna grupp kommer att vara en öppen grupp, vilket innebär att man deltar de torsdagar man vill och man kan även gå i vår ungdomsgrupp eller den vanliga öppna träffpunkten om man önskar.
Att förlora ett syskon innebär att den längsta relationen man kan ha i livet, bryts. Och vi är en ofta bortglömd grupp anhöriga där många upplever att de inte vet var de ska vända sig med sin sorg. Vi vill därför ge er en möjlighet till stöd och att få prata med andra. Som vanligt så ställs det inga krav på dig som deltar. Du kommer och berättar det du orkar eller bara lyssnar. Att sitta ned med dem som vet hur det är skingrar ofta känslan av att vara ensam om sin förlust.

Ingen föranmälan behövs.